دیدگاه ها

۷ سال فراوانی یا قحطی؟ معضل خطوط هوایی و صنعت هواپیما

خطوط هوایی با خوش بینی وارد سال ۲۰۲۵ شدند. در ماه ژانویه، دلتا ایرلاینز انتظار داشت که این سال بهترین عملکرد مالی در تاریخ ۱۰۰ ساله خود با توجه به رشد درآمد ۷ درصدی باشد. در دسامبر سال گذشته، یاتا پیش‌بینی کرد که این صنعت برای اولین بار از ۱ تریلیون دلار درآمد جهانی برای سال ۲۰۲۵ فراتر رود و خاطرنشان کرد که چالش‌های اصلی، دستیابی به هواپیمای کافی برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد سفر است.
سپس، با روی کار آمدن دولت جدید، چشم انداز به سرعت تغییر کرد زیرا تهدید و واقعیت تعرفه ها روابط ژئوپلیتیکی و بازارهای اقتصادی را تغییر داد. در اوایل این ماه، دلتا ایرلاینز نتوانست برنامه مالی قبلی خود را برای سال ۲۰۲۵ که یک ماه قبل ارائه کرده بود تأیید کند، در حالی که چشم انداز درآمد سه ماهه اول خود را به دلیل ضعف در رزروهای اوقات فراغت و شرکتی کاهش داد.
مدیر عامل دلتا ایرلاینز گفت: در شش هفته گذشته، شاهد کاهش متناظر در اعتماد مصرف‌کننده و اعتماد شرکت‌ها بوده‌ایم و این تقاضا در ژانویه بسیار خوب بود، اما در اواسط فوریه اوضاع واقعاً بد شد.
یونایتد ایرلاینز در گزارش اخیر درآمد خود در یک هفته پیش، دو پیش بینی ارائه کرد که منعکس کننده عدم اطمینان در چشم انداز بازار است. در حالی که برنامه سال را تایید می‌کردند، پیش‌بینی دومی را در صورت سقوط اقتصاد ایالات متحده به رکود ارائه کردند.
یونایتد نیز اعلام کرد: چشم انداز شرکت به محیط کلان بستگی دارد که شرکت معتقد است پیش بینی آن در سال جاری با هیچ درجه ای از اطمینان غیرممکن است.
این خلاصه معضلی است که ایالات متحده و جهان با آن روبروست. در مواجهه با سیاست‌های زیگزاگ گونه ، موضع محتاطانه این است که کمربندها را سفت کنید تا از خطرات بیشتر جلوگیری شود.
برای مسافران، این به معنای اجتناب از رزرو سفر به اروپا یا سایر نقاط جهان است. برای کسب و کارها، این به معنای کاهش هزینه های ثابت در صورت امکان و آمادگی برای حوادث غیرمترقبه است. همه این اقدامات در سفر با خطوط هوایی که همیشه شاخص اولیه اعتماد مصرف کننده و چشم انداز رشد کسب و کار است، نشان داده می شود.
البته این فقط نوک کوه یخ است. هزینه های واقعی تعرفه ها هنوز خود را نشان نداده است، اگرچه چند شاخص در حال ظهور است.

– رزرو برای چند ماه آینده بین کانادا و ایالات متحده تا ۷۰٪ کاهش یافته است.
– ایرفرانس/ک.ال.ام در مواجهه با تعرفه ها در صدد تصمیم گیری های جدید هستند.
– خطوط هوایی شیانامن دو فروند هواپیمای بوئینگ را به دلیل افزایش دو برابری قیمت‌ها بر اساس تعرفه‌های چین، رد کرد.
– دو روز پیش، دی اچ.ال محموله‌های بیش از ۸۰۰ دلاری به ایالات متحده را به دلیل افزایش هزینه‌های ترخیص کالا از گمرک به دلیل تغییر در پردازش رسمی ورود به حالت تعلیق درآورد. قبلاً این محدودیت ۲۵۰۰ دلار بود، اما گمرک ایالات متحده اوایل ماه جاری آن را کاهش داد.
افزایش هزینه ها از طریق زنجیره ارزش ماه ها طول می کشد تا مانند تورم مربوطه ظاهر شود. خطوط هوایی در حال حاضر امیدوار به بهبود تقاضا در نیمه دوم سال هستند، اما به دلیل حرکت های نامنظم ماه گذشته در رابطه با تجارت جهانی، ضربه های آتی به کیف پول مصرف کنندگان و سفت کردن کمربند بیشتر در اکوسیستم وجود دارد.
خطوط هوایی در دو حوزه زمانی بازی می کنند. مسافرانی که هفته‌ها یا ماه‌ها جلوتر رزرو می‌کنند و ظرفیت ناوگان بر حسب زمان های برنامه‌ریزی شده برای تحویل هواپیماهایی که سال‌ها قبل خریداری شده‌اند.
در سناریوهای برنامه ریزی خود، همه آنها انتظار ورود به بازارهای امیدوار کننده ای را دارند که قیمت گذاری را بهبود می بخشد و باعث رشد می شود.
ترکیب توقف تولید بوئینگ در سال‌های گذشته و کووید، صنعت را با کمبود ۲ تا ۳ هزار فروند هواپیما مواجه کرده است که می‌توانست بر اساس وضعیت ثابت عرضه شود. در نتیجه، هر دو ایرباس و بوئینگ دارای عقب ماندگی تولید تا هفت سال یا بیشتر هستند.
از آنجا که دولت ایالات متحده همچنان به راهبرد تجاری خود ادامه می دهد، اگر بتوان آن را چنین نامید، حدس و گمان چندان عجیبی نیست که تصور کنیم دنیایی با محدودیت عرضه به سرعت به سمت کمبود تقاضا تغییر می کند. در دنیای تولید هواپیما، نتیجه آن لغو سفارشات تولید برای سال های آینده و تاخیر در تحویل کوتاه مدت است.
متأسفانه، اقدامات کنونی ایالات متحده، یک شوک سیستمی ایجاد می کند، نه یک جابجایی منطقه ای و این عواقب وخیم نه تنها برای صنعت هواپیمایی، بلکه برای همه زیان بار است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *