مشکلات مربوط به زنجیره تامین به طور فزاینده ای مشهود است. در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۲۵۰ هواپیما تحویل داده شد که ۳۰ درصد کمتر از مقدار پیش بینی شده است. این عدد باید در سال ۲۰۲۵ بهبود یابد، اما احتمالاً کمتر از حد انتظار خواهد بود.
این عقب ماندگی دو برابر میانگین شش ساله برای دوره ۲۰۱۳-۲۰۱۹ است و در حال حاضر نرخ تحویل ۱۴ سال طول می کشد تا محقق شود. در نتیجه میانگین سن ناوگان در حال افزایش است و اکنون به رکورد ۱۴.۸ سال رسیده است.
مدیر عملیات فنی یاتا می گوید: اما چالش فقط مربوط به هواپیماهای جدید نیست. هواپیماهای قدیمی به معنای تعمیر و نگهداری بیشتر و قطعات بیشتر است. بنابراین، شرکت های تعمیر و نگهداری باید با ظرفیت کامل کار کنند ولی قطعات یدکی تایید شده سخت به دست می آیند.
دقت کنید، این فقط کمبود عرضه نیست. نگرانیهایی در مورد قطعات جعلی پس از یک پرونده پرمخاطب در اواخر سال ۲۰۲۳ وجود دارد، زمانی که هواپیمایی پرتغال اسناد جعلی را در مورد یک قطعه یدکی که منبع آن از یک شرکت مستقر در بریتانیا بود، کشف کرد.
جای تعجب نیست که هزینه های خطوط هوایی در حال افزایش است. راندمان سوخت بالا رفته است، تعمیرات بیشتر طول می کشد و زمینگیری های طولانی مدت غیرعادی نیستند. تعداد هواپیماهای پارک شده ۱۴٪ (تقریباً ۵۰۰۰ هواپیما) از کل ناوگان جهانی تخمین زده می شود.
یاتا ام.آر.اُ اسمارت هاب
اگرچه بازار عمدتاً در دست سازندگان تجهیزات اصلی است ولی ابتکارات صنعتی به دنبال کاهش تنگناها در بازار قطعات یدکی است. یاتا ام.آر.اُ اسمارت هاب یک ابزار آنلاین مبتنی بر اشتراک گزاری داده است که شفافیت مورد نیاز برای این موارد را تهیه کرده است.
مدیر محصول یاتا برای این محصول میگوید: اوراق کردن هواپیما به منبع مهمی برای تامین قطعات تبدیل شده است. به عبارتی باید منتظر خروج تعداد زیادی از هواپیماها و موتورها در سال های آینده باشیم.
پیشبینی میشود که اندازه بازار جهانی بازیافت هواپیماهای تجاری از ۸.۰۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ به ۱۴.۷۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۳۳ افزایش یابد. بین سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۳ حجم معاملات این قطعات ۲۸ درصد افزایش یافت در حالی که حجم معاملات برای قطعات جدید ۱۷ درصد کاهش یافت که نتیجه مستقیم مشکلات زنجیره تامین و کارایی هزینه آنها بود.
وی میگوید: تقاضا برای قطعات دست دوم از طریق یاتا ام.آر.اُ اسمارت هاب از زمان شروع بهطور چشمگیری افزایش یافته است. بیش از ۲۳۰ پروژه راه اندازی شده و بیش از ۲۱۰۰۰۰ قطعه برای مناقصه در دسترس قرار گرفته است.
یاتا : حل چالش قطعات یدکی

۰۱
اردیبهشت
۱۴۰۴